Drsna vrata - nepogrešljiva izbira sodobnega opremljanja.

Vgradna omara z drsnimi vrati

Drsna vrata so v vsakem domu že skoraj nepogrešljiva. Lahko zapirajo in krasijo vgradno omaro, kot samostojna pa prostor elegantno pregradijo. Omogočajo optimalno izrabo prostora, saj vrata z odpiranjem ne segajo v prostor. Največkrat jih uporabljamo v garderobnih sobah, pri prehodnih vratih ali za razmejitev prostora ter seveda na vgradnih omarah. Drsna vrata na posebnih vodilih lahko uporabimo tudi za zamenjavo krilnih vrat garderobnih omar. Pri poševnih stenah in mansardnih omarah jih uporabimo v kombinaciji s klasičnim odpiranjem.

Tehnični podatki drsnih vrat

Pri vgradni omari je optimalno, da so drsna vrata od korpusa oziroma notranjega dela omare odmaknjena 10 cm, če pa prostor dopušča pa 15 cm. Najpogosteje imajo torej vgradne omare skupno globino 60 cm ali 65 cm, predvsem takrat, kadar so oblačila v omari shranjena na obešalnikih. Seveda se tudi globina, tako kot vse ostale dimenzije, prilagodi posameznim potrebam. Če so v omari samo police, brez obešalnih palic, zadošča globina 40 cm. Ni pa priporočljivo, da je skupna globina manjša kot 40 cm. V tem primeru svetujemo vgradno omaro s krilnimi vrati.

Minimalna širina enega krila drsnih vrat je 60 cm, maksimalna pa 100 cm. Sicer pa so dimenzije odvisne tudi od višine omare. Pri širših vratih priporočamo delitev z okrasno aluminijasto letvico, ki bo poskrbela za boljšo stabilnost, hkrati pa popestri izgled vrat.

Vodilo drsnih vrat je v stropu vijačeno in lepljeno na tleh. Kakovostni koleščki in precizna montaža omogočata neslišno zapiranje in odpiranje vrat. Vrata se vozijo po spodnjem vodilu, zato so lahka in enostavna za premikanje. Opremljena z blažilci zagotavljajo nadzirano blaženje brez odboja in počasno ter mehko zapiranje vrat.

Vgradna omara ima toliko vrat, kot je prekatov v notranjosti omare. S tem je omogočeno enostavno odpiranje in preglednost vsebine v omari. Se ne morete odločiti, koliko vrat je boljša izbira za vas, če obstaja več možnosti? Naši svetovalci vam bodo svetovali pri najboljši izbiri.

Kakovostno okovje je osnova za kakovostno vgradno omaro. Samo vrhunska, tiha in trpežna vodila zagotavljajo večletno nemoteno uporabo. Zato pri okovju ne sprejemamo kompromisov, ampak izbiramo le najboljše. Ker je vsaka omara narejena po meri, si lahko sami izberete tudi vrsto okovja - Alu-Light, Alu-Wave srebrno, Alu-Wave belo ali Alu-Quadro.

Drsna vrata naj očarajo z izgledom

Drsna vrata imajo poleg funkcionalne prednosti tudi izjemno estetsko vrednost. S številnimi možnostmi kombinacij različnih barv in materialov postanejo prava paša za oči, s čemer lahko zagotovo popestrijo vsak prostor. Izbirate lahko med:

  • Barvnimi pasovi – steklenimi ali iz iverala
  • Kombinaciji lesnih in barvnih dekorjev
  • Akrilnim izgledom ali kombinaciji z akrilom
  • Dodatkom ogledal – v obliki pasov ali kot celotno vratno krilo
  • Različnimi kombinacijami obdelave stekel
  • Različnimi osebnimi motivi ali drugimi poslikavami (prozorno steklo, steklo satinato – mlečno oziroma neprosojno steklo, barvno steklo z barvno folijo, kaljeno steklo, mlečno pleksi steklo…)
  • Barvami okovja – ALU, bela, črna ali katerakoli po RAL lestvici

Drsna vrata za prehode

Drsna vrata se odlična izbira za prehode in vetrolove, še zlasti s steklenim polnilom. Steklena drsna vrata prepuščajo svetlobo in zagotavljajo naravno osvetlitev prostorov, kar je dobrodošlo pri zapiranju hodnikov ali temnejših sob. Z drsnimi vrati boste pregradili različne ambiente, kot so na primer dnevna soba in jedilnica, bivalni del in predsoba ali otroške sobe. Z njimi boste izboljšali funkcionalnost tlorisne razporeditve ali preprečili toplotne izgube.

98% anketiranih meni, da so vgradne omare z drsnimi vrati zadovoljile njihova pričakovanja.

Drsna vrata v opremljanju postajajo že skoraj klasika. Čedalje bolj pa se bohotijo s trendovskim razkošjem. Že veste, katera boste izbrali?

Celovita storitev

Vse na enem mestu: svetovanje, 3D izrisi, izmere, izdelava in montaža.

Izdelava po meri

S pohištvom po meri ustvarite udoben dom. 100% za vas.

Zagotovljena kakovost

Moderno, praktično, oblikovno popolno in brezhibno pohištvo. Kakovost v vseh pogledih.

Odlični plačilni pogoji

Izbirajte med prijaznimi plačilnimi pogoji, ki omogočajo racionalno ravnanje z vašimi prihranki.

Svetovalci v vaši bližini

Prodajna mesta po vsej Sloveniji. Izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

Hitra dobava

Zagotovite si svoj termin montaže. Dobava vselej na dogovorjeni dan.

Kako vam lahko pomagamo?* Če prilagate več datotek hkrati, je potrebno izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Potrebujete nasvet? Prodajalci po sloveniji