Knjižnji regali

Ljubitelji knjig bodo navdušeni nad domačo knjižnico. S knjižnimi regali, vgrajenimi ob steno, zagotovimo prostor številnim knjigam. Najbolje se poda v dnevni prostor ali kabinet.

Stranka je želela idejo za ureditev domače knjižnice. Prostor je v zgornjem nadstropju med spalnico in otroško sobo. Je odprtega tipa, brez vrat, z izhodom na balkon. Želja je tudi bila, da bi v knjižnico vključili kotiček za branje in da sta s knjigami zapolnjeni steni na obeh straneh. 

Na razpolago imamo dokaj velik odprt prostor, iz katerega vodijo vrata v otroško sobo, shrambo in spalnico. Arhitektka si ga je zamislila kot skupni prostor za sproščanje, branje knjig in druženje brez televizije ter drugih tehnoloških motilcev. Prostor za relaksacijo, lahko tudi meditacijo, za umik od dnevnega hitenja in prepuščanju tišini.

Prvi sestav klasičnih knjižnih polic sem predvidela po celotni dolžini stene, vse do shrambe. Police so nameščene do stropa, tudi nad vrati in s tem povežejo skupaj celotni sestav, na katerem so lahko poleg knjig, tudi spominki, slike in dekorativni predmeti.  Ne gre toliko za klasični knjižni regal, temveč bolj galerijsko steno, ki se bo tekom let spreminjala. Naj na policah knjige dihajo. In kot se za galerijsko steno spodobi, je celotna stena osvetljena z relektorji. Možno je z led trakom osvetliti tudi vsako polico posebej. Regal ob levi steni vključuje spodaj še predalnike za shranjevanje, nad njimi pa razgiban knjižni regal,  ki od daleč spominja na veliko sliko. Sredinski del prostora zapolnjuje velika preproga na kateri se bohoti sedežna garnitura, fotelj in dve klubski mizici. Ta del je namenjen sproščanju. Na vsaki strani preproge rastline in zavese dodajo simetrijo prostoru.

Katere barve uporabiti za čitalnico? Arhitektka je črpala barve iz preproge, ki vključuje celo paleto barv. Pohištvo in stene so v nevtralnih barvah. Zavese v temnejšem odtenku, sedežna garnitura in fotelj sta v terakota barvi. Pomembno je tudi, da je dovolj luči v prostoru. Stropne luči osvetljujejo police, glavna luč na sredini naredi ambient, stoječa luč ob fotelju pa je namenjena branju v poznih urah. 

Prostor ima sedaj vse potrebne elemente za udobno uživanje ob branju knjig. Potrebno je samo še narediti izbor knjig, ki bodo krasile novi knjižni regal.

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Celovita storitev

Vse na enem mestu: svetovanje, 3D izrisi, izmere, izdelava in montaža.

Izdelava po meri

S pohištvom po meri ustvarite udoben dom. 100% za vas.

Zagotovljena kakovost

Moderno, praktično, oblikovno popolno in brezhibno pohištvo. Kakovost v vseh pogledih.

Odlični plačilni pogoji

Izbirajte med prijaznimi plačilnimi pogoji, ki omogočajo racionalno ravnanje z vašimi prihranki.

Svetovalci v vaši bližini

Prodajna mesta po vsej Sloveniji. Izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

Hitra dobava

Zagotovite si svoj termin montaže. Dobava vselej na dogovorjeni dan.

Kako vam lahko pomagamo?* Če prilagate več datotek hkrati, je potrebno izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Potrebujete nasvet? Prodajalci po sloveniji