Manjša spalnica

Kako opremiti manjšo spalnico?

Opremljanje manjši prostorov je pravi izziv. Še zlasti je več pozornosti potrebno nameniti opremljanju manjše spalnice. V spalnici namreč preživimo preveč časa, da bi razporeditev pohištva prepustili naključju. Zato smo za nasvet prosili arhitektko.

Spalnica meri 1,97x3,28 m. Pred preobrazbo je bila v spalnici postelja širine 160 cm z vzglavjem pri oknu in malo omaro pri vratih. Primanjkovalo je prostora za shranjevanje, zato je bilo večino oblačil shranjenih v otroški sobi.

Prostor je majhen, vendar lahko kljub temu najdemo rešitev, ki bi povečala shranjevalno površino. Žal je soba preozka in ima premalo prostora pri oknu, da bi vanjo vključili dvižno posteljo, nad katero bi  lahko bile omare. Zato je arhitektka pripravila dve možni rešitvi, s katerima pridobimo nekaj dodatnih površin za shranjevanje. Ena izmed možnosti je, da posteljo postavimo ob desno steno sobe. Nad njo so omare pod kotom, le-te se na desni strani zaključijo z visoko omaro širine 164 cm. Omare nad posteljo tako ne dajejo občutka, da bi nekaj viselo nad glavo. Na eni strani so pritrjene v visoko omaro na desni, na drugi strani na steno, zaradi stabilnosti. Pod njimi je le LED trak za dodatno osvetlitev.  

Trenutno je prehod do postelje zelo ozek, zato se do nje dostopa iz sprednje strani. Ni ravno optimalno, a pri manjših prostorih je potrebno skleniti kakšen kompromis. Prostor, ki je ostal na levi strani postelje, je arhitektka izkoristila za predalnik in zaboje, ki bodo služili tudi kot nočna omarica. Pod posteljo pa je nameščen predal za shranjevanje.

Pri drugi ideji je postelja nameščena v levi kot sobe. Tako se preostali prostor izkoristi za umestitev omar. Pri vzglavju je nekaj prostora za zaboj oziroma nočno omarico. Prostor pod posteljo je izkoriščen za dva predala. Služila bosta za dodatno shranjevanje. 

Držali smo se pravila, da manjše prostore opremimo s svetlejšimi barvami. Izbrali smo pastelne barve (kašmir), le pokrovi zabojev v prvi ideji so leseni in se na koncu zaključijo z detajlom lesenih letvic, na katere se montira dodatna polica za dekoracijo. Steno ob postelji lahko polepšamo s tapeto z nežnim vzorcem. 

Ne glede na to, za katero idejo se bosta odločila, bosta pridobila kar nekaj potrebnega prostora za shranjevanje.

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Celovita storitev

Vse na enem mestu: svetovanje, 3D izrisi, izmere, izdelava in montaža.

Izdelava po meri

S pohištvom po meri ustvarite udoben dom. 100% za vas.

Zagotovljena kakovost

Moderno, praktično, oblikovno popolno in brezhibno pohištvo. Kakovost v vseh pogledih.

Odlični plačilni pogoji

Izbirajte med prijaznimi plačilnimi pogoji, ki omogočajo racionalno ravnanje z vašimi prihranki.

Svetovalci v vaši bližini

Prodajna mesta po vsej Sloveniji. Izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

Hitra dobava

Zagotovite si svoj termin montaže. Dobava vselej na dogovorjeni dan.

Kako vam lahko pomagamo?* Če prilagate več datotek hkrati, je potrebno izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Potrebujete nasvet? Prodajalci po sloveniji