Dnevna soba v mansardi

Mansarde so v hišah pogosto neizkoriščene. Šele ko otroci odrastejo ali ta prostor zasedejo stari starši, začnemo razmišljati tudi o ureditve podstrešnega stanovanja.

Stranka nam je poslala izziv. Velika podstrešna soba trenutno sameva in se jo uporablja za odlaganje raznorazne krame. Levo je otroška soba, desno kopalnica, tako bo osrednja soba postala del malega stanovanja. V njem bi radi uredili dnevno sobo in garderobo ali vsaj dodatno omaro za shranjevanje oblačil.

Soba meri 28 m2. Delno je strop v naklonu. Iz tega prostora vodijo vrata v sobo, kopalnico in v spodje nadstropje. Prehod iz dnevne sobe v kopalnico ni najboljša ideja. Zato je arhitektka našla drugačno rešitev. Najprej je z dvema vgradnima omarama, ki stojita s hrbti druga ob drugi, prostor razdelila in hkrati zaprla direkten prehod v kopalnico. Kopalnica je tako zdaj skrita za hodnikom. V vgradnih omarah je veliko prostora za shranjevanje oblačil, posteljnine, brisač in opreme. Zadošča za vse shranjevanje, da ne bo potrebno iskati prostora drugod. Ravna zaključna stranica ob koncu omar se lahko izkoristi za dodatne police, tablo za zapisovanje idej, opomnikov ali za ustvarjanje. Ob njo se lahko prisloni tudi klop. Arhitektka je izbrala tablo za risanje, ki bo zagotovo prišla prav dokler je deklica v šoli. V osrednjem delu bivalnega prostora stoji sedežna garnitura s klubsko mizico, kamor lahko odložimo vsakdanje predmete ali si na njej spočijemo noge. Nasproti mizice je postavljen TV regal, za njim pa je prehod in pisalna miza s predalniki ter odprtimi regali za knjige in spominke. Pisalna miza bo prišla prav, ko se bo otroška soba spremenila v spalnico in v njej ne bo več prostora zanjo. V prostor ne bi umeščali preveč pohištva, da bo raje služil kot igralnica in za druženje s prijateljicami. Kasneje je možno postaviti še dodatno vgradno omaro ali regal, če se bo izkazala potreba.

Pri barvah nismo komplicirali. Omare z drsnimi vrati so v belem iveralu, in delujeta kot del prostora. Sedežna garnitura je bolj živahne barve, izbrali smo rumeno. Dopolnjuje jo petrol modra barva, ki se pojavlja na odprtih regalih, predalniku in tv regalu. Stena za tv regalom je obarvana sivo, na najdaljši steno pa je nameščena tapeta v modrih in sivih odtenkih. 

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Celovita storitev

Vse na enem mestu: svetovanje, 3D izrisi, izmere, izdelava in montaža.

Izdelava po meri

S pohištvom po meri ustvarite udoben dom. 100% za vas.

Zagotovljena kakovost

Moderno, praktično, oblikovno popolno in brezhibno pohištvo. Kakovost v vseh pogledih.

Odlični plačilni pogoji

Izbirajte med prijaznimi plačilnimi pogoji, ki omogočajo racionalno ravnanje z vašimi prihranki.

Svetovalci v vaši bližini

Prodajna mesta po vsej Sloveniji. Izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

Hitra dobava

Zagotovite si svoj termin montaže. Dobava vselej na dogovorjeni dan.

Kako vam lahko pomagamo?* Če prilagate več datotek hkrati, je potrebno izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Potrebujete nasvet? Prodajalci po sloveniji